Lietotu auto tirdzniecība: TOP 5 uzticamākie modeļi

Auto iegāde ir viens no saviļņojošākajiem brīžiem autovadītāja dzīvē. Tomēr, lai saviļņojumu pavisam drīz nenomainītu sarūgtinājums, ir vērts painteresēties, vai lietotu auto tirgū noskatītais modelis tiek pieskaitīts uzticamākajiem, vai tieši pretēji - neuzticamākajiem lietoto auto modeļiem. Lietotu auto tirdzniecība arvien bijusi pieprasītāka kā jaunu auto iegāde no salona. Lauvas tiesa Latvijā reģistrēto auto ik gadu ir nākuši tieši no lietoto auto tirgus.

Turpinājumā sadarbībā ar bezmaksas auto sludinājumu portālu dalder.lv apskatīsim, kas notiek lietoto auto tirgū šobrīd, kā izvēlēties uzticamāku auto modeli un nominēsim mūsu iecienītākos lietoto auto modeļus. Ja vēl esi sava īstā auto meklējumos, apskati mūsu TOP uzticamāko lietoto auto PIECINIEKU, kas palīdzēs atrast “adatu” siena kaudzē!

Kā mēra auto uzticamību?

Automašīnu uzticamību atspoguļo reitingi un īpašnieku aptaujas, kas parāda vidējo apmierinātības līmeni ar noteikto auto modeli. Uzticamības reitingos tiek analizēts, cik bieži konkrētais modelis plīsis, kuras detaļas radījušas visvairāk problēmu, cik ilgi auto pavadījis servisā un kādas bijušas remonta izmaksas. Šie dati un rādītāji pircējiem lietotu auto tirgū palīdz jau kritiskāk izvērtēt noskatīto marku un pieņemt uz izpratni balstītu lēmumu.

Visuzticamākie lietototie auto sevi pierādījuši kā izturīgākus pret bojājumiem un to remonta izmaksas ir zemākas - tieši šādus modeļus esam iekļāvuši arī mūsu uzticamāko auto sarakstā.

Lietoto auto tirgus kļūst aktīvāks

Lietotu auto tirdzniecība pēdējo mēnešu laikā piedzīvo arvien lielāku uzplaukumu - arvien vairāk pircēju savu auto meklē tieši lietotu auto tirgū. Tam par iemeslu ir augošās cenas un piegādes laika ilgums. Sākotnēji auto tirgu iedragāja pandēmija, taču šobrīd to ietekmē Krievijas izvērstais karš Ukrainā. Tā kā jauno auto tirgū ir novērojams deficīts, tas ietekmē arī lietotu auto tirdzniecību, kur, savukārt, pieprasījums aug.

Tā kā cenas pieaug arī lietotu auto tirgū, pircējiem lēmuma pieņemšanu nepieciešams veikt jo atbildīgāk un piesardzīgāk. Lai vairotu savas izredzes lietotu auto tirgū izvēlēties labāko variantu, vispirms ieteicams izvērtēt un apzināties, kuri ir tirdzniecībā pieejamie modeļi ir uzticamāki, bet jau pēc tam konkrēto auto pirms gala lēmuma pieņemšanas nogādāt servisā uz diagnostikas pārbaudi.

Šāda pārbaude ir nepieciešama, lai pārliecinātos par patieso auto stāvokli. Tā ļauj noteikt, kādas detaļas tuvākajā nākotnē varētu sagādāt problēmas, cik dārgs būs gaidāmais remonts un cik ilgi vēl automašīna uzticami kalpos jaunajam īpašniekam.

5. Peugeot 107

Kā vienu no uzticamākajiem lietoto auto modeļiem esam izvēlējušies Peugeot 107, kuru Topgear auto eksperti ierindojuši uzticamāko lietoto auto TOP desmitniekā. Nesajauksim Peugeot 107 ar 1007, jo modelis Peugeot 107 tika radīts, sadarbojoties 3 auto ražotājiem: Peugeot, Citroen un Toyota.

Lai arī Peugeot automašīnas ierasti uzticamības skalā saņem viduvējus novērtējumus, Peugeot 107 modelis savu augsto vērtējumu, visticamāk, ir parādā Toyota autoražotājam, kas lielāko pienesumu devis tieši inženierijas jomā, piemēram, izveidojot 3 cilindru motoru.

4. Kia Rio vai Ceed

Starp mazāk populāriem lietotu auto modeļiem Latvijā varam minēt Kia Rio un Kia Creed. Pasaules mērogā gan Rio ierindojas starp Kia pārdotākajiem modeļiem. Iespējams, tieši labo atsauksmju un augsto uzticamības rādītāju dēļ Rio ieguvis tādu pircēju mīlestību. Turklāt Rio ir iespējams nopirkt par salīdzinoši zemu cenu un arī tā uzturēšanas izmaksas ir ekonomiskas, kas nenoliedzami Rio padara par pircējam finansiāli pievilcīgu izvēli.

Ceed tulkojumā nozīmē “Community of Europe, with European Design” (tulk.”Eiropas kopiena ar Eirpas dizainu”). Tomēr šī modeļa nosaukuma nozīme nebūt neizsaka tik daudz, cik šī zīmola uzticamības rādītāji, kas ir galvenais iemesls, kāpēc turpmāk iesakām pievērst vairāk uzmanības tieši šim zīmolam lietotu auto tirdzniecības sludinājumos.

3. Mazda MX-5 vai Mazda 2

2016. gadā Whatcar nominēja Mazda MX-5 par savu iecienītāko kabrioletu. Izvērtējot iemeslus, kāpēc pirkt tieši šo auto, kā pirmais iezīmēts modeļa uzticamība un Mazda vesturiski augstie uzticamības rādītāji. Kategorijā “Gada kabriolets 2016” Mazda pārspēja pat daudz dārgākus sāncenšus, piemēram, BMW 4 Series kabrioletu un Audi A3 kabrioletu. Ja vien nav aktuāls plašs bagāžas nodalījums, Mazda MX5 varētu būt katra autobraucēja sapņu modelis.

Arī Mazda 2 modeļa viena no stiprākajām pusēm ir tā uzticamība. Saskaņā ar īpašnieku aptaujām, tā atzīta par uzticamāko lietoto auto starp 22 mazajiem auto. TopGear šo modeli ierindo pat augstāk par Toyota uzticamajām automašīnām.

2. Toyota Aygo un Toyota Corolla

Vietnē Wane Toyota atzīta kā uzticamākais auto ražotājs tirdzniecībā 2022. Starp lietotajām automašīnām, savukārt, īpaši izceļas tādi modeļi kā Aygo un Corolla.

Toyota Aygo dzinējs ir izpelnījies nozīmīgus apbalvojumus - tā apkope ir lēta un darbība - ļoti uzticama. Šis ir arī dabai draudzīgs modelis, jo CO2 emisijas ir zemas - tātad ekspluatācijas nodokļa ikgadējais maksājums ļauj ievērojami ietaupīt. Šo modeli novērtēs arī tie, kas labprāt automašīnā vēlas runāt pa telefonu - viedierīci iespējams savienot ar Aygo ekrānu, kas ļauj uz zvaniem atbildēt brīvroku režīmā. Tāpat ērti klausīties savas mīļākās dziesmas, redzama kontakliste un sarakstes. Šī funkcionalitāte pielīdzina Aygo jebkurai Premium klases automašīnai.

Corolla pazīst arī kā Auris - tā ir viena no pārdotākajām automašīnām uz pasaules. Turklāt šis modelis arī saņēmis izcilas atsauksmes no īpašniekiem. Tāpat digitālās automašīnas iespējas ir vērā ņemamas: brauciena laikā iespējams saņemt SMS un tās noklausīties. Tāpat arī var nosūtīt ziņu kādam no savā kontaktpersonu sarakstā iekļautajiem numuriem, kas, piemēram, var būt noderīgi situācijā, ja ceļā uz galamērķi sanācis nedaudz apmaldīties un kavēt tikšanos. Vēl viena maģija: elektriskos logus pacelt vai nolaist iespējams arī tad, kad dzinējs vairs nedarbojas. Tāpat daudzi novērtēs inteliģento auto parkinga sistēmu.

1. Honda Jazz

Pie lietotajām superautomašīnām pieskaitām arī Honda Jazz, kas lietotu auto tirdzniecībā sevi apliecinājusi kā īpaši uzticamu modeli. Šī ir vienlaikus gana ietilpīga, plaša un reizē maza izmēra automašīna. Būtisks bonuss jaunajām ģimenēm ir iespēja ērti manipulēt ar aizmugures krēsliem, kas ļauj paplašināt bagāžas nodalījumu. Tomēr jebkurā gadījumā Jazz bagāžas nodalījums ir ietilpīgāks kā lielākajai daļai citu šīs klases auto. Turklāt šajā automašīnā ērti jutīsies arī garāka auguma cilvēki, jo ir pietiekami vietas, lai izstieptu kājas.

Tāpat kā Toyota, arī Honda lietotie auto tirdzniecībā ir izslavēti kā ļoti uzticami. Līdz ar to pat gadījumā, ja nepieciešams doties garākā ceļojumā, iespēja, ka varētu atgadīties kāda elektriskas vai tehniskas dabas ķibele, ir ļoti neliela.

Vēl viens lietoto Honda Jazz bonuss ir to ekonomiskās cenas lietotu auto tirdzniecības vietās - gan autoparkos, gan privāto pārdevēju sludinājumos tās iespējams atrast par ļoti demokrātisku cenu. Lietotu auto tirgū pieejamas arī Jazz hibrīda versijas tiem, kas vēlas ikdienā vēl ekonomiskāku un dabai draudzīgāku modeli.

Lietota automašīna ir jāpārbauda

Tomēr pat tad, ja esi nolēmis lietoto auto tirdzniecības sludinājumos uzmeklēt tieši kādu no mūsu TOP pieciniekā iekļautajiem uzticamāko lietoto auto modeļiem, neizpaliek arī citi piesardzības pasākumi. Piemēram, CSDD šobrīd piedāvā iespēju noskaidrot nobraukuma datus arī ārvalstu automašīnām.

Bezmaksas lietoto auto sludinājumu portālā dalder.lv, savukārt, katram pārdevējam ir sava mājaslapa ar tajā iekļautu atsauksmju sadaļu. Tajā iespējams pārliecināties par citu pircēju tirdzniecības pieredzi un pārbaudīt pārdevēja profilu, kurā daudzi pievieno arī saites uz saviem sociālo tīklu kontiem. Tas dod iespēju papildus pārliecināties par tirgotāja identitāti un piekļūt vēl plašākam atsauksmju skaitam.

Vēlams lietota auto apskati veikt dienas laikā, vislabāk - ziemā agri no rīta. Ja lietoto auto grūti iedarbināt, ir vērts padomāt, vai arī turpmākos rītus gribētos tik ļoti nomocīties, lai automašīnu “pielecinātu”. Tāpat neiztrūkstoša ir jau raksta sākumā minētā auto diagnostika - šī pārbaude palīdzēs ietaupīt pat vairākus simtus un tūkstošus euro gadījumā, ja izrādīsies, ka auto tomēr ir būtiski bojājumi.

Lai uzzinātu par jaunākajiem sludinājumiem, izveido dalder.lv filtrus - tiklīdz portālā parādīsies sludinājums, kas atbilst uzstādītajiem kritērijiem, 24h laikā saņemsi paziņojumu arī e-pastā! Pateicoties šai inovatīvajai funkcijai, Tavas iespējas sazināties ar pārdevēju kā pirmajam būs krietni augstākas!

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Dalīties ar šo:
Skati: 1139
Datums: 18-08-2023, 11:45
Kategorija: LV / Autozinas

Aston Martin Valkyrie AMR Pro pilienu hibrīds

Aston Martin Valkyrie AMR Pro pilienu hibrīds
Aston Martin necenšas skriet pa priekšu tvaika lokomotīvei un pārveidot savus dārgos un mazos automobiļus uz elektrisko vilci vai vismaz hibrīdsliežu ceļu. Vēl nesen Eiropas presē nemitīgi klīda
ПОДРОБНЕЕ

Volkswagen ID.4 Ķīnas tirgū cieta neveiksmi

Volkswagen ID.4 Ķīnas tirgū cieta neveiksmi
Volkswagen nesen dalījās ar dažiem ne pārāk priecīgiem statistikas datiem. Kā liecina publiskotā informācija, Volkswagen ID.4 elektromobilis, uz kuru zīmols liek maksimālo likmi, Ķīnas tirgū cieta
ПОДРОБНЕЕ

Nākotnes automašīnas, automašīnu foto

Nākotnes automašīnas, automašīnu foto
Par godu Chevrolet zīmola 100. gadadienai General Auto Group ir ieviesis akcijas piedāvājumu Lacetti modeļa iegādei:
ПОДРОБНЕЕ

Subaru STI E-RA kļūs par elektrisko sporta auto

Subaru STI E-RA kļūs par elektrisko sporta auto
Subaru turpina eksperimentus sporta automašīnu jomā. Nesen šīs japāņu kompānijas vadība pārsteidza pasaules sabiedrību ar paziņojumu par Subaru STI E-RA, uzņēmuma jauno elektrisko sporta auto, ko
ПОДРОБНЕЕ

Renault Master iegūs ūdeņraža versiju

Renault Master iegūs ūdeņraža versiju
Furgons Renault Master, kas tiek ražots vairāk nekā 10 gadus, ir kļuvis par franču ražotāja izmēģinājuma cūciņu, uz kura tiek slīpētas modernās tehnoloģijas. Pirms pāris gadiem šis auto saņēma
ПОДРОБНЕЕ
Авторизация
только у нас скачать купить шаблоны dle по низким ценам